Pojdi na glavno vsebino

Obvestilo uporabnikom ob ponovni razglasitvi epidemije glede zaprtja lokalov

Spoštovani uporabniki!

V skladu z odlokom Vlade RS o začasni delni omejitvi gibanja ljudi, ki omejuje možnost ponujanja storitev, in odlokom Vlade RS o razglasitvi epidemije, ki  ponovno razglaša epidemijo nalezljive bolezni COVID-19 v Sloveniji, so uvedeni strogi ukrepi z namenom omejitve gibanja prebivalstva zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije, zato vas obveščamo, da v času zaprtja lokalov oziroma v času prepovedi opravljanja dejavnosti Združenje ZAMP prizadetim uporabnikom ne bo zaračunavalo uporabe avtorskih del, kakor jo določajo sklenjene pogodbe. Sklenjene pogodbe sicer ostajajo v veljavi.

Vsem uporabnikom, ki so plačali ustrezne zneske po izstavljenih računih, ki vključujejo tudi nadomestilo za uporabo v času, v katerem je posameznemu uporabniku opravljanje dejavnosti zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije na posamičnih ali vseh lokacijah onemogočeno, bodo v ustreznem deležu upoštevani v obliki dobroimetja, ki se bo uporabilo za namene poravnave obveznosti v naslednjem obdobju uporabe. 

Glede učinkovanja sklenjenih pogodb ter njihovih začasnih ali stalnih odjav v nadaljevanju podajamo nekaj pojasnil.

O VELJAVNOSTI POGODB IN OBRAČUNANIH ZNESKIH

  1. Uporabniki ohranijo veljavne pogodbe, pri čemer se bo pri obračunu pogodbeno dogovorjenih zneskov upoštevalo znižanje, sorazmerno z obdobjem neobratovanja.
  2. Za uporabnike, ki so oziroma bodo svojo poslovno dejavnost odjavili ali so pričeli s postopkom prenehanja kot pravne osebe (oboje velja za dejanski izbris iz uradnih evidenc) v času do izteka omejevanja možnosti ponujanja storitev, se obračuna le uporaba v času dejanskega obratovanja, kot določajo veljavne pogodbe. Veljavne pogodbe je v vsakem primeru treba odjaviti v skladu z določili same pogodbe.

O ČASU IZDAJE RAČUNOV

  1. Računi bodo izdani po prilagojeni dinamiki in za prilagojena obdobja. V vseh primerih se bodo obdobja neobratovanja upoštevala v skladu s točkama 1. in 2. zgoraj.

O SPOROČANJU PODATKOV

  1. Za enostavnejše sporočanje obdobja neobratovanja je v pomoč uporabnikom spodaj pripet obrazec. V primeru, da uporabnik obdobja neobratovanja Združenju ZAMP ne sporoči, se bo štelo, da je uporabnik aktivno obratoval ves čas, ko je bilo to v skladu s predpisi dovoljeno.
  2. Za uporabnike, ki želijo Združenje ZAMP bodisi obvestiti o spremembi poslovnega naslova ali se na novo prijaviti, veljajo enaka pravila kot doslej. Obrazci so na voljo na spletni strani.

Barbara Pogačnik
Poslovodja

Priloge

obrazec-za-sporocanje-casa-neobratovanja-v-epidemiji.docx


© 2017 - 2024 ZAMP - Združenje avtorjev Slovenije, k.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...