Pojdi na glavno vsebino

Vlada objavila predloga novel ZASP in ZKUASP - predlaga sprejem po nujnem postopku

Vlada je med gradivi v obravnavi pretekli teden objavila predloga novel ZASP-I in ZKUASP-A. Državnemu zboru namerava v obeh primerih predlagati obravnavo po nujnem postopku.

V februarju smo pripravili posvet z avtorji in podali predloge sprememb in dopolnitev osnutkov novel, kasneje pa smo si močno prizadevali, da smo udeležena ministrstva seznanjali z našimi pogledi in pričakovanji. V nekaterih delih so nam prisluhnili in se odzvali s predlogi primernejših rešitev, v drugih spet ne, splošni vtis pa je, da časovna stiska - Slovenija namreč že precej zamuja z implementacijo evropskih direktiv in je bila s strani Evroske Komisije na to tudi že formalno opozorjena - enostavno ne dopušča širšega in s tem tudi dolgotrajnejšega usklajevanja.

Spodaj pripenjamo pravkar pripravljene primerjave vladnih gradiv in predstavitev sprememb trenutno veljavnih zakonov, če bi bili predlagani noveli ZASP-I in ZKUASP-A sprejeti brez sprememb.

Priloge

ZASP-primerjava-vladnih-gradiv.pdf