Pojdi na glavno vsebino

Navodila uporabnikom glede ponovnega odprtja lokalov

Spoštovani uporabniki,

Ob težkih razmerah, ki so doletele slovensko gospodarstvo, razumemo stisko številnih podjetnikov, ki morajo zaradi nastale situacije v skladu z vladnim Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS ter njegovimi spremembami in dopolnitvami (v nadaljnjem besedilu: »Odlok«) omejiti izvajanje svoje dejavnosti, prav tako pa je svojo dejavnost moralo zmanjšati Združenje ZAMP, zato prosimo za razumevanje zaradi zmanjšane odzivnosti. Na vso pošto bomo odgovarjali individualno po ponovnem zagonu dejavnosti, in sicer deloma že v mesecu maju. Ker so v veliki stiski tudi slovenski avtorji, tudi v Združenju ZAMP upamo, da se situacija čimprej povrne v normalnejše razmere.

Glede učinkovanja sklenjenih pogodb ter njihovih začasnih ali stalnih odjav v nadaljevanju podajamo nekaj pojasnil.

O VELJAVNOSTI POGODB IN OBRAČUNANIH ZNESKIH

  1. Uporabniki, ki ponovno začenjajo z izvajanjem dejavnosti, ohranijo veljavne pogodbe, pri čemer se bo pri obračunu pogodbeno dogovorjenih zneskov upoštevalo znižanje, sorazmerno z obdobjem neobratovanja (uporaba se najmanj za ustrezni del meseca marca in ves april ne bo obračunala).
  2. Za uporabnike, ki so oziroma bodo svojo poslovno dejavnost odjavili ali so pričeli s postopkom prenehanja kot pravne osebe (oboje velja za dejanski izbris iz uradnih evidenc) kadarkoli v mesecu marcu ali kasneje, do izteka prepovedi izvajanja dejavnosti v skladu z Odlokom, se obračuna le uporaba v prvem trimesečju, kot določajo veljavne pogodbe. Veljavne pogodbe je v vsakem primeru treba odjaviti v skladu z določili same pogodbe.

O ČASU IZDAJE RAČUNOV

  1. Računi za drugo trimesečje oziroma prvo polletje leta 2020 (obdobje je odvisno od pogodbeno določenega načina zaračunavanja) bodo izdani v mesecu juniju. V vseh primerih se bodo obdobja neobratovanja upoštevala v skladu s točkama 1. in 2. zgoraj.

O SPOROČANJU PODATKOV

  1. Za enostavnejše sporočanje obdobja neobratovanja je v pomoč uporabnikom spodaj pripet obrazec. V primeru, da uporabnik obdobja neobratovanja Združenju ZAMP ne sporoči, se bo štelo, da je uporabnik aktivno obratoval ves čas, ko je bilo to v skladu z Odlokom dovoljeno.
  2. Za uporabnike, ki želijo Združenje ZAMP bodisi obvestiti o spremembi poslovnega naslova ali se na novo prijaviti, veljajo enaka pravila kot doslej. Obrazci so na voljo na spletni strani.

Lep pozdrav,

Barbara Pogačnik
Poslovodja

Priloge

Obrazec-za-sporocanje-casa-neobratovanja.docx


© 2017 - 2024 ZAMP - Združenje avtorjev Slovenije, k.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...